HomeGekkiesTeresa eet 100 stenen per dag: "Sommige houden van groenten, ik van...

Teresa eet 100 stenen per dag: “Sommige houden van groenten, ik van steen”

Je zou het niet geloven, maar sommige mensen hebben echt rare verslavingen. Wie begint er nou aan krijtjes te likken of wc-papier te eten? Deze verslavingen zijn niet alleen vreemd, maar ook super ongezond en kunnen leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Zo heeft ook deze vrouw een erg rare verslaving.

Amerika

De Amerikaanse Teresa is helemaal dol op het eten van stenen. Ze eet zo’n 100 stenen per dag en kan niet eens meer functioneren zonder haar stenen. Eerst was het alleen maar de geur die haar aantrok, maar na verloop van tijd raakte ze echt verslaafd aan de smaak en textuur van de harde stenen.

Er is nog zoveel te ontdekken over waarom mensen verslaafd raken aan de gekste dingen. Sommige wetenschappers denken dat het te maken heeft met geestelijke trauma’s of stress, terwijl anderen denken dat het komt door een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen of mineralen in het lichaam. Dan zijn er ook nog mensen die dol zijn op sensatie en nieuwe kicks willen, en daarbij echt alle risico’s durven nemen.

Teresa

Teresa krijgt het voor elkaar om al 20 jaar lang stenen te eten. Hoe dat haar tanden en gezondheid nog niet heeft beïnvloedt is niet helemaal duidelijk. Ze knauwt op grote en kleine stenen en schraapt ze stukje voor stukje weg. Een tandarts zegt er over: “Hiervan krijg ik rillingen over mijn rug😳. Dit verontrust me op zoveel niveaus! 20 jaar? Hoe is dit zelfs mogelijk?”

Alle stenen die ze per dag eet, wegen samen ongeveer 1 kilo. De stenen verzameld ze aan de kant van de weg en dan het liefst lekker in de modder. Ze schaamt zich er niet voor en is dus de hele dag bezig om stenen te eten. Ook als ze ergens in de winkel staat of op straat loopt. Het lijkt er misschien op alsof we het allemaal verzinnen maar in de video hier onder kun je zien hoe Teresa een grindpad wegwerkt.

Meer van dit: