HomeGekkiesOpa Jan van 90 heeft altijd een ijsje in zijn vriezer voor...

Opa Jan van 90 heeft altijd een ijsje in zijn vriezer voor de kindjes van de flat

Soms kom je wel eens een filmpje of verhaal tegen waar je hart van smelt. Zeker in tijden van nu, is het wel eens fijn om ook goed nieuws te lezen. Dat doet je toch weer beseffen dat de wereld niet zo kommer en kwel is als we denken. Er zijn nog meer dan genoeg lieve mensen, die om meer dan hunzelf geven.

Opa Jan

“Meneer Jan, mogen wij een ijsje?”, vragen de kindjes die in de flat wonen. Opa Jan twijfelt geen moment en loopt naar zijn vriezer om twee verfrissende cola ijsjes te halen. Via een zelf bedacht systeem, laat hij de ijsjes naar beneden glijden. De kindjes mogen de ijsjes op één voorwaarde opsmikkelen: Papiertjes in de prullenbak.

Dat zelf bedachte systeem is niets meer dan een PVC-buis. De kindjes kunnen hun handen er dan onder houden en zo valt het ijsje niet op de grond. Sinds kort heeft hij een nieuw systeem ervoor bedacht, met een sponsje op de bodem. Dit heeft hij gedaan omdat hij bang was dat het anders te scherp zou zijn voor de kleinste kindjes. De melding “papiertjes in de prullenbak” moet serieus genomen worden, want als hij ziet dat ze het op de grond gooien dan krijgen ze niet meer.

Goed nieuws

Opa Jan is 90 jaar en heeft een enorme vriezer vol met ijslollies. Hij deelt ze graag uit aan de kindjes van de flat, zodat ze wat verkoeling hebben. Het filmpje van Opa Jan ging knetter viraal en er waren dan ook veel mensen die graag mee wilde helpen. Zo werden er massaal nieuwe ijslollies naar opa Jan gestuurd. Ook waren er mensen in de reacties die Opa Jan nog herkende van vroeger. Ook zij hadden snoep of ijsjes van Jan gehad.

Het filmpje werd opgepikt door het kanaal Goednieuws van Bas Smit en co. Zij hebben dat kanaal bedacht omdat ze vinden dat men toe is aan meer positiviteit in hun leven. Gelijk hebben ze want inmiddels zijn er al duizenden mensen die intens hebben genoten van iets kleins, wat ontzettend groot is, zoals dit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roos Somers-de Laat (@roos.somers_)

Meer van dit: