HomeHumorMan bedenkt manier om altijd en overal gratis te kunnen parkeren

Man bedenkt manier om altijd en overal gratis te kunnen parkeren

Een man heeft een manier bedacht om altijd en overal gratis te kunnen parkeren. In een video die hard over het internet rondgaat is te zien hoe het trucje ziet. Hoewel het een effectieve manier is, is het ook wel een riskante manier. Als de handhavers je doorhebben, kun je namelijk alsnog gewoon lappen.

Scanauto’s

Tegenwoordig wordt er met zogenaamde scanauto’s langs parkeerplaatsen gereden, om te zien of de kentekens geregistreerd staan als betaald. Jouw kenteken moet je dan bij zo’n paal invullen en dan weet de auto of jij wel of niet betaald hebt. Heb je dat niet? Dan krijg je daar uiteraard de rekening van.

Zo’n scanauto is speciaal bedacht om op een vlotte manier de parkeerders te checken. Als het een beetje mee zit kan zon scanner meer dan 1.000 auto’s per uur scannen. Als je niet betaald hebt, wordt er automatisch een foto van je auto gemaakt. Vanaf dat moment heb je nog tien minuten de tijd om parkeergeld te betalen, voordat je de prent in de bus krijgt.

Onderuit komen

Je zou zeggen dat zon scanauto die een foto maakt wel een sterke zaak zou hebben maar niets is minder waar. De auto’s maken namelijk ook foto’s van je kenteken als jij gewoon nog in de auto zit. Is dat het geval? Dan heb je met een bezwaarschrift een behoorlijke kans dat je boete komt te vervallen.

De gozer in het filmpje hieronder, heeft dus een manier bedacht waarop het lijkt alsof hij altijd in zijn auto zit. Hij zet een paspop op de bestuurdersstoel, en dient dus elke keer bezwaar in. Je zou zeggen dat dit een goud idee is, maar helaas lopen er ook nog steeds parkeerwachters rond in de grote steden.

Meer van dit: