HomeTelevisieKomt Ter Land, Ter Zee en in de Lucht terug op televisie...

Komt Ter Land, Ter Zee en in de Lucht terug op televisie na dit enorme succes?

Afgelopen zaterdag stemden 1,2 miljoen kijkers af op NPO1, waar zij keken naar ‘Het Beste van 50 Jaar Ter Land, Ter Zee en in de Lucht’. Door dit enorme aantal kijkers zorgt er voor dat het voor de programmamakers weer begint te kriebelen. Moet Ter Land, Ter Zee en in de Lucht terug op televisie komen?

Ter Land, Ter Zee en in de Lucht

Wie het programma niet kent, is waarschijnlijk niet voor het jaar 2000 geboren. Het programma hoort bij de meest iconische programma’s in de Nederlandse televisiegeschiedenis. In 50 jaar, konden we 39 seizoenen lang genieten van dit programma. Johan Vlemminx is er groot door geworden én de altijd snelle Marco Barink is nog steeds een legende.

De verschillende onderdelen van het programma werden altijd erg veel bekeken. Iedereen had zijn eigen favoriet; Fiets ‘m ‘r in, Tobbedansen, Snel naar de Bel of Achteruitrijden… Het werd allemaal gespeeld met eigen gemaakte zeepkisten die maar één taak hadden. Zo snel mogelijk de bel aantikken. Bij iedere deelnemer werd de adem weer ingehouden om te zien wat die ging presteren.

Terug op televisie

Door het enorme succes rijst natuurlijk direct de vraag op of Ter Land, Ter Zee en in de Lucht weer op de televisie moet komen. Als het aan oud presentators Jack van Gelder en Bert Kuizinga ligt, dan zou dat heel goed mogelijk kunnen zijn. Het is immers een écht familieprogramma.

De AVROTROS is zelf nog niet heel erg overtuigt. Ze kunnen het enorme succes niet ontkennen maar dat wil niet zeggen dat ze direct in een actieplan schieten. Ze geven aan dat het succes ze enigszins verrast heeft, en dat ze de ontwikkelingen rondom de interesse in het programma op de voet gaan volgen. De deur lijkt dus opengezet te zijn voor een terugkeer van dit waanzinnige programma!

Meer van dit: