HomeWTF?!Jessica was haar mannenstem beu en besloot een nieuwe te kopen

Jessica was haar mannenstem beu en besloot een nieuwe te kopen

Als een man besluit om een vrouw te worden, dan gaat dit niet zonder slag of stoort. Het start met een flink aantal hormonen en vaak zijn er meerdere operaties nodig.

Het is daarom een proces dat jarenlang kan duren. Als de operaties dan eenmaal klaar zijn, dan wil je natuurlijk ook dat je stem aansluit op je nieuwe looks, en daar kan je blijkbaar gewoon voor geopereerd worden.

Jessica Alves

Jessica Alves was een man die zich heeft laten ombouwen tot een vrouw. Op zijn 36ste kwam hij erachter dat hij een vrouw wilde worden. “Ik wist niet dat ik een transgender was. Ik wist wel dat ik anders was dan andere.”

Inmiddels heeft Jessica meer dan £800.000 uitgegeven aan haar transformatie tot een vrouw. Dit is niet alleen voor haar uiterlijk, maar ook voor haar stem. Ze wilde namelijk geen mannelijke stem, als ze er als een vrouw uitziet.

Een stemoperatie

Jessica heeft daarom besloten om nog een operatie aan te gaan. Ze gaat onder het mes voor een stemoperatie, waarna ze een week niet mag praten. De operatie vindt plaats in het Kamol ziekenhuis in Bangkok en bestaat uit gezichts- en stemfeminiserings chirurgie.

Na de operatie hoor je inderdaad een flink verschil in haar stem, toch komt de stem nog niet natuurlijk over. Om dat natuurlijk over te laten komen, moet ze behoorlijk wat oefeningen met haar stembanden gaan doen.

Het is daarom ook maar de vraag of Jessica hier genoegen mee neemt of binnenkort weer onder het mes ligt.

Meer van dit: