HomeWTF?!Wetenschap bewijst: Goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters

Wetenschap bewijst: Goede sporters drinken meer alcohol dan slechte sporters

De wereld zou niet zo zijn zoals ‘ie is zonder de wetenschap. Veel mensen ervaren wetenschap dan ook als iets prachtigs. Ook nu weer komt de wetenschap met perfect nieuws van degene die niet kunnen kiezen tussen sporten en zuipen. 

Goed sporten, veel zuipen

Onderzoekers van het Cooper Instituut in het Amerikaanse Dallas, tonen na een grondig onderzoek aan dat mensen die flink wat zuipen, zeer waarschijnlijk ook goed kunnen sporten! Deze conclusie konden ze maken na een onderzoek tussen het verband van de hoogte van de VO2max en de hoeveelheid ingenomen alcohol. De mensen (ruim 38.000) die zijn onderzocht, werden in drie groepen verdeeld namelijk:

– lichte drinkers (3 of minder alcoholische consumpties per week)
– gemiddelde drinkers (tussen de 4 en 14 alcoholische consumpties per week)
– zware drinkers (meer dan 14 alcoholische consumpties per week)

Bron: Unsplash

Alcohol en fitheid

Uit de resultaten van een afgenomen inspanningstest, bleek dat er correlatie zat tussen de hoeveelheid ingenomen alcohol en hun fitheid. Die correlatie was dat hoe fitter de mensen waren, hoe meer alcohol ze dronken per week. Voor vrouwen geld een verdubbelde kans dat ze veel drinken als ze goed kunnen sporten, voor mannen is die kans zelfs 63%.

Hoe dat komt is nog een beetje de vraag. Een theorie zou kunnen zijn dat goede sporters zichzelf belonen met een (of meerdere) lekkere alcoholische versnapering. Er wordt in ieder geval wel geconcludeerd dat je meer gaat drinken van goed sporten, en niet beter gaat sporten van veel drinken. Je hoeft dus niet perse meer te gaan zuipen 😉

Meer van dit: