HomeWTF?!Gasten breken in bij verlaten zwembad de Tongelreep en filmen hoe het...

Gasten breken in bij verlaten zwembad de Tongelreep en filmen hoe het er nu bij ligt

Golfslagbad de Tongelreep is misschien wel één van de meest iconische zwembaden in Nederland. Toch is het in 2016 gesloten omdat het niet druk genoeg meer was. Het staat nu iets meer dan 7 jaar leeg en is compleet verlaten. De gasten van Urbex Explore bezochten het pand en filmden hoe het er nu uit ziet.

Verlaten panden bezoeken

Urbex Explore is een groep die verlaten locaties bezoekt. Ze kijken hoe alles erbij ligt, en bieden andere daarmee de ervaring die ze zelf nooit zouden kunnen krijgen. Het bezoeken van verlaten locaties is populair, maar ook gevaarlijk en in veel gevallen zelfs verboden. De gemeente was dan ook niet blij dat de groep het zwembad in was gegaan.

Toch bieden ze ons nu een kijkje in het iconische zwembad. Veel mensen hebben hier gezwommen en hebben fantastische herinneringen aan dit zwembad. Zo ook de maker van de video, die vroeger ook veel in de Tongelreep ging zwemmen. Het vreemde van het pand is dat alles nog in zeer goede conditie lijkt. Het lijkt erop alsof je het gewoon weer kunt vullen, en maandag weer open kunt gaan. Toch zal de boel zeer binnenkort gesloopt gaan worden, zodat er ruimte komt voor de bouw van een nieuw recreatie- en instructiebad.

Meer van dit: