HomeGekkiesFeminist bij First Dates heeft een pleurishekel aan mannen

Feminist bij First Dates heeft een pleurishekel aan mannen

First dates is weer van start en dat is goed nieuws voor de mensen die dol zijn op ongemakkelijke fragmentjes. Dit keer stuitte we op een fragment van een dame die een pleurishekel aan mannen heeft.

First Dates

First Dates is een heerlijk programma om weg te kijken. Je hoeft er niet bij na te denken en kunt gewoon dom gaan zitten staren naar hoe mensen een blind date beleven. Heerlijk toch? Zéker als er dan van die mensen komen die wat bijzondere uitspraken doen.

Het stel komt op het onderwerp feminisme en de gozer vraagt haar waarom ze dat zo belangrijk vind. Omdat ze waarschijnlijk geen antwoord klaar had staan, countert ze met de vraag waarom mensen het niet belangrijk vinden. De gozer legt uit dat feminisme voor zijn gevoel erg gebaseerd wordt op mannenhaat. Het meisje vind vooral dat mannen de wereld kapot gemaakt hebben. Goede discussie weer.

Feminisme

Feminisme is een beweging die zich richt op gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het is de overtuiging dat vrouwen dezelfde rechten en kansen verdienen als mannen, of het nu gaat om politiek, economie, onderwijs of iets anders. Soms wordt feminisme alleen anders geïnterpreteerd. Die mensen denken dat het gaat om het boven mannen uitstijgen of hen achteruit willen duwen. Het lijkt erop dat de dame in kwestie dat laatste in haar hoofd heeft zitten.

In feite is feminisme net als een stuk taart: iedereen kan er van genieten, het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent. Dus laten we samen werken aan een taart waarvan iedereen de kans heeft om een gelijk stukje te krijgen.

Meer van dit: