HomeHumorEven een motoragent met een lasergun pesten

Even een motoragent met een lasergun pesten

Er is niks zo vervelend als een boete voor te snel rijden en daarom zijn het de laserguns die door automobilisten het meest gehaat worden. Vaak staan degene met een laser verdekt opgesteld om zo stiekem naderende auto’s te kunnen meten. Voor deze politie agent ging dat plannetje alleen helaas niet op. 

Laserguns

Met behulp van laserguns worden jaarlijks een hele hoop automobilisten beboet. De politie staat vaak met laserguns op plekken waar men net iets harder rijdt dan dat de bedoeling is. Wanneer een agent een auto meet die te snel nadert, seint hij dat door aan zijn collega´s een stukkie verderop. Deze collega´s halen de auto dan van de weg af om de bestuurder een boete te geven.

Vaak staan de agenten verdekt opgesteld achter een bosje of een paal en kun je als automobilist niet op tijd afremmen om de boete te voorkomen. Het is dus erg fijn als je van te voren wordt gewaarschuwd voor een laser agent. Daar besloten de mensen in het onderstaande filmpje wat mee te doen. Ze gaan namelijk opvallend staan zwaaien achter meneer agent. Dit vind hij niet zo prettig

Oud filmpje

Hoewel het om een oud filmpje gaat, is de kans groot dat je hem nog nooit hebt gezien. De weggebruikers die langs de laserende agent rijden zijn in ieder geval vast en zeker erg dankbaar voor de omstanders.

Als je automobilisten wilt waarschuwen voor flitsers dan kun je dat het beste doen op de manier zoals in het filmpje. Het is niet strafbaar om een flitser te verklikken alleen moet je wel opletten dat je jezelf of het overige verkeer niet in gevaar brengt (artikel 5 van het Wegenverkeersreglement). De politie kan je dus niets maken! Wil je naderende auto´s waarschuwen met lichtsignalen dan kan je daar wél een boete voor krijgen. Die boete is 160 euro voor het onnodig gebruiken van je lichten.

Meer van dit: