HomeWTF?!Elle is professioneel zeemeermin en het maakt haar niet uit wat anderen...

Elle is professioneel zeemeermin en het maakt haar niet uit wat anderen daar van vinden

De 33-jarige Elle Jimenez uit Florida heeft een wel heel bijzonder beroep. Ze is namelijk zeemeermin en kan daar een behoorlijke maaltijd aan verdienen. Natuurlijk is het wel een beetje vreemd om een professioneel zeemeermin te zijn maar ze verteld dat het haar niets uitmaakt wat anderen daarvan vinden.

Zeemeerminnen

Het concept van zeemeerminnen heeft een behoorlijk lange geschiedenis in de mythologie. Ze worden vaak geassocieerd met de legende van de Loreley, een mythische sirene die op een rots langs de Rijn zou zitten en zeelieden zou verleiden. Wereldwijd werd de zeemeermin populair door het verhaal van de Kleine Zeemeermin van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Onlangs verscheen zelfs nog een live action remake van de Disneyfilm.

Zeemeerminnen bestaan zover we weten niet en voor de één is dat jammer, maar voor de ander biedt dat kansen. Er is namelijk wel ontzettend veel vraag naar zeemeerminnen. Ze zijn populair bij kinderen, maar omdat er geen echte bestaan, moeten mensen net alsof doen dat ze er één zijn. Elle is iemand die op die vraag inspeelt. Ze begon als danseres, werd later freedive instructeur en combineert dat nu dus in haar zeemeerminnen carrière.

Dol op het werk

Elle Jimenez is naar eigen zeggen dol op haar werk. Ze maakt mensen, met name kinderen, blij met haar aanwezigheid. Ze zwemt in hotels, in aquaria en meer. Omdat ze goed is in haar werk, kan ze hier een behoorlijk bedrag voor vragen. Daarnaast helpt het natuurlijk ook wel dat ze een hele knappe verschijning is.

Toch krijgt Elle best wel wat kritiek over haar heen. Mensen noemen het oplichterij of vinden het kinderachtig. Over kinderachtig gesproken, heb ik nog wel een lastig dilemma voor jullie. Stel je voor, je partner veranderd in een zeemeermin/man en jij mag kiezen welke helft dan vis wordt. Welke helft kies je dan? A. Bovenkant mens, onderkant vis? Of juist B. Bovenkant vis, onderkant mens…..

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mermaid Elle® 💫 (@themermaidelle)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mermaid Elle® 💫 (@themermaidelle)

Meer van dit: