HomeWTF?!Door deze simpele aanpassing gaat de batterij van je iPhone veel langer...

Door deze simpele aanpassing gaat de batterij van je iPhone veel langer mee

Een lege telefoon is anno 2024 een van de ergste dingen die een mens overkomen kan. Gelukkig kun je er met één simpel trucje voor zorgen dat je levenslijn langer meegaat. In dit artikel lees je exact hoe je ervoor kunt zorgen dat de batterij van je iPhone langer mee gaat.

Batterij iPhone

In Nederland heeft ongeveer 36 procent van alle smartphone-bezitters een iPhone. En een accu van zo’n toestel gaat gemiddeld tussen de 11 en 29 uur mee. Hoe lang dat precies is, hangt natuurlijk van verschillende dingen af.

Als jij een film gaat kijken op je iPhone, of je doet iets anders batterijslurpends, dan haal je vaak de paar uur niet eens. En als je niet thuis bent, maar ook geen oplader of powerbank bij je hebt, wil je voorkomen dat je telefoon uitvalt. Gelukkig bestaat er een handig trucje waarmee je ervoor kunt zorgen dat je batterij langer meegaat. En dat heeft alles te maken met de wifi-assistentie.

Wifi-assistentie iPhone

De wifi-assistentie doet precies wat de naam al aangeeft. Wanneer je wifi-signaal zwak is, schakelt je iPhone automatisch over op mobiele data. Dat klinkt hartstikke handig (en dat is het ook), maar het vreet ook batterij.

De functie uitschakelen zorgt ervoor dat je accu langer meegaat. Het uitschakelen van de wifi-assistentie heb je zo gedaan. Ga naar ‘Instellingen’, selecteer ‘Mobiele netwerk’, scroll naar beneden en schakel de optie wifi-assistentie uit.

Hiermee verleng je niet alleen de duur van je batterij, maar je verbruikt ook nog eens veel minder mobiele data. Om het je nog makkelijker te maken check je gewoon even de video hieronder:

 

Meer van dit: