HomeWTF?!Deze chihuahua is de aller oudste hond ter wereld

Deze chihuahua is de aller oudste hond ter wereld

De levensverwachting van honden varieert per ras, waarbij grote honden gemiddeld zeven tot acht jaar leven, middelgrote honden tien tot twaalf jaar en kleine honden twaalf tot dertien jaar. Hoewel het zeldzaam is, zijn er enkele uitzonderingen, zoals de chihuahua Spike, die volgens het Guinness World Records 23 jaar oud is en daarmee de oudste hond ter wereld is.

Spike

Spike, een chihuahua, werd de oudste hond ter wereld op 7 december 2022, toen hij 23 jaar en 7 dagen oud was. Hij werd geboren in 1999 en woont nu bij zijn baasje Rita Kimball en haar gezin op een boerderij in Ohio.

Rita adopteerde hem ongeveer 14 jaar geleden nadat ze hem op een parkeerplaats van een supermarkt vond. “Spike sprong meteen in de auto en ging op de stoel zitten. Alsof hij wist waar we naartoe gingen”, zegt Kim over haar eerste ontmoeting met Spike. “Het had zo moeten zijn.”

Erg actief

Spike is een oude knar, maar dat weerhoudt hem er niet van om nog steeds een partijtje te spelen met de andere dieren op de boerderij waar hij leeft. Hij speelt met de koeien, die hij als trampoline gebruikt, paarden die hij probeert te verslaan in een race en zelfs met de katten. Volgens zijn baasje is hij nog steeds zo fit als een hoentje, behalve zijn ogen en oren, die zijn een beetje aan de slechte kant.

Bron: Tagmag

Meer van dit: