HomeWTF?!Emma is abroseksueel: "In de ochtend val ik op vrouwen, 's avonds...

Emma is abroseksueel: “In de ochtend val ik op vrouwen, ’s avonds wil ik juist een man”

Tegenwoordig is LGBTQ+ helemaal hot. Als een normale hetero val je toch een beetje buiten de boot. Je bent dan een stuk minder speciaal en de wereld zal zich een stuk minder om je bekommeren. Soms lijkt het wel of er elke dag nieuwe genders bijkomen. Een van onze nieuwste ontdekkingen is: abroseksualiteit. 

Emma Flint (32)

Emma Flint is een dame die al enige tijd weet dat ze geen hetero is. Toen ze zich open stelde voor haar vrienden en familie, toen kon ze op weinig begrip rekenen.

Al snel kreeg ze vragen als: “Hoelang geleden heb je dit besloten? Bestaat dit label wel? En vind je het zelf logisch klinken?” Deze vragen werden vooral gesteld door vrienden, die nu ook niet meer in haar leven zijn. Toch heeft Emma daar weinig moeite mee, ze vindt het belangrijker om trouw aan zichzelf te zijn. 

Toen Emma een Instagram post van LGBTQ+ advocaat Zoe Stoller voorbij zag komen, wist ze direct dat ze ook tot de abroseksuele gemeenschap behoorde. Ze voelde direct een ‘Aha’ moment toen ze de content van Zoe bekeek. 

Abroseksualiteit gemeenschap

Wanneer we het hebben over abroseksualiteit, dan betekent dat de seksualiteit van iemand sterk van fluctueren.

Zo kun je bijvoorbeeld het ene moment je geheel aangetrokken voelen tot vrouwen, terwijl je dan een fase hebt waarbij je voornamelijk op mannen valt. Emma kreeg daarom ook geregeld opmerkingen zoals: “Laatste week vertelde je nog dat je lesbisch was, nu val je weer op mannen, hoe kan dat nou?” 

Hierdoor ging Emma zelf ook twijfelen aan haar gevoelens. Toen ze door de advocaat eindelijk bekend werd met abroseksualiteit, kon ze haar gevoelens een beter plekje geven. Toch is het voor de omgeving nog weleens moeilijk. Het is namelijk altijd een verassing met wat voor gender de dame thuis komt. 

Meer van dit: