HomeGekkiesDame kan niet zonder de as van haar man: "Soms proef ik...

Dame kan niet zonder de as van haar man: “Soms proef ik ervan”

Het overlijden van een dierbare kan een flinke impact op je leven hebben. Soms kan het zelfs jaren duren voor je het eindelijk een klein plekje hebt kunnen geven.

Er wordt ook altijd gezegd dat er geen manier is om te rouwen en dat iedereen het op zijn eigen manier doet. Een Amerikaanse vrouw neemt dit wel heel letterlijk en heeft een hele bijzondere manier van rouwen.

Cassie uit Tennessee

Cassie verloor een tijd geleden haar man. Het verlies valt haar uiteraard erg zwaar, maar ze heeft een manier voor haarzelf gevonden om het verlies wat ‘aangenamer’ te maken. Haar man is gecremeerd en sinds ze de urn in huis heeft, neemt ze hem overal mee heen. Hij gaat mee naar de film, de supermarkt en ga zo maar door. Ze koopt zelfs in de supermarkt het eten dat haar man lekker vindt. 

“Ik kook het eten dat hij lekker vind en dan eet ik het op. Het voelt dan alsof ik nog voor hem kook.” Na het eten duiken ze samen de bank op om een filmpje te kijken en ga zo maar door. Dit klinkt nog niet zo heel erg vreemd, maar het wordt nog een stuk vreemder. 

Cassie eet zijn as

Toen ze de as van haar man Sean op haar vinger kreeg, toen wilde ze het niet zomaar wegblazen. Ze besloot om het van haar vinger te likken, waarna er een verslaving is ontstaan. Sindsdien kan ze niet meer stoppen met het eten van zijn as. 

Inmiddels eet ze vijf tot zes keer per dag zijn as. “Elke keer als ik het eet krijg ik een adrenaline rush. Als ik daarna zie dat er weer minder is overgebleven, dan voel ik me zo slecht. Ik eet letterlijk mijn eigen man op.” 

Nu ze weet dat een lichaam voor het gecremeerd wordt ook gebalsemd wordt met chemicaliën, die een psychose kunnen veroorzaken, wil ze van haar verslaving af. Het zou namelijk een beetje lullig zijn als ze dadelijk andere mensen hun as moet eten als het as van haar man op is.

Meer van dit: