HomeHumor14 drankjes die je als tiener dronk tijdens het indrinken

14 drankjes die je als tiener dronk tijdens het indrinken

Vroeger was alles beter, althans… vroeger had je gewoon maar weinig zorgen. Het enige waar je jezelf druk over maakte was of dat ene puistje wel voor het weekend verdwenen was. In het weekend moest je namelijk pieken. Volledig losgaan onder het genot van de meest zoete troep in de wereld.

Indrinken

De jeugd van nu zal het haast niet geloven maar vroeger mochten we vanaf 16 jaar al op stap. Vrijdag middag, tijdens happy hour, stond het hele centrum vol met de plaatselijke 5 HAVO/VWO, maar zaterdag wilde deze doelgroep ook stappen. Als er iets is wat je als 16-jarige niet in overvloed had, dan waren het centjes.

Om die reden moest je op zaterdag dus gaan indrinken. Voordat het stappen kwam je met al je vrienden bijeen om de meeste zoete troep door elkaar te drinken. Veel van die drankjes heb je daarna nooit meer op, want het meeste heb je ooit uitgekotst. Hieronder het lijstje met drankjes die voor een trip down memory lane zorgen.

Lijstje met drankjes

1. Heerlijke mierzoete bessenjenever, die je dan nog zoeter maakte met (bijvoorbeeld) Fristi

2. Als 16-jarige deed je altijd alsof dit de échte Wodka was maar stiekem wist je wel beter

3. Een dropshotje is waarschijnlijk het enige shotje van vroeger, dat je nu nog wel eens naar binnen werkt

Dropshot Mini online kopen? | Drankgigant.nl

4. Eristoff was misschien wel de aller goedkoopste Wodka die je óóit hebt gedronken. Menig tiener heeft dit uitgespuugd

5. De Blue Curaçao was de allemansvriend die iedere sweet 16 op een bartafeltje had staan.

elPicu Curaçao 0, 7L

6. Heel eerlijk… een lekkere Malibu Cola gaat er nu nog steeds wel eens in

7. We zagen hem al op nummertje 5 staan, maar de El Picu had meer te bieden dan alleen het blauwe kleurtje.

8. Smirnoff Ice is misschien wel het eerste drankje dat iemand drinkt. Tegenwoordig maakt deze topper een flinke comeback onder de studenten, die het drankje als frisdrank drinken.

9. Een persoonlijke favoriet was de Passoa. Heerlijk met verse Jus d’ Orange zodat het leek alsof je nog een beetje verstandig bezig was.

10. Doorgewinterde apres skiërs zullen zich wel afvragen wat er mis mee is, maar Apfelkorn is zonder sneeuw misschien wel het ranzigste van dit hele lijstje.

11. Canei was vooral onder de dames ontzettend populair, maar veel van die dames kunnen er nu niet eens meer aan ruiken door alle kots-herinneringen

12. Met een glaasje Safari waande je jezelf op een tropische vakantiebestemming. De alcoholisten in de dop dronken dit gewoon puur.

13. Deze gifgroene rakker was niet heel geliefd, maar als hij er was dan ging hij ook op

14. Tot slot hebben we deze klassieker. Goldstrike was alleen aan te komen als iemand uit de vriendengroep een oudere broer of zus had, die jou en je vrienden wel een coole avond gunde.

Meer van dit: